Post HBO Teamcoaching – Coach Boulevard

Post hbo coaching

Teamcoaching is een krachtig middel om teams te helpen bouwen die in staat zijn hun doelen te realiseren en zich te blijven ontwikkelen. In de post hbo opleiding teamcoaching leer je teamdynamiek lezen en krijg je er plezier in om telkens die interventie in te zetten die leidt tot (weer) zinvol in beweging komen. Speels vanuit het hier-en-nu waar het kan, meer diepgravend waar nodig.

Hoe is post hbo coaching ingericht?

Vanuit een stevig theoretisch fundament leer je je keuzes en aanpak professioneel te onderbouwen. Centraal daarin staat de systeemgerichte benadering en door Coach Boulevard ontwikkelde aanpakken zoals ‘de 5 Kritieke Succesfactoren’ en de ‘Functionele Analyse’. Daarnaast krijgen veel andere coachingsbenaderingen goed onderbouwd een plek. Zo ontdek je stap voor stap dat teamcoaching een vak is. En een prachtig vak! Daar hoort bij dat je alles meekrijgt om jezelf ook na het volgen van deze leergang scherp te houden als professional. Naast CRKBO en STIR ook erkend met 20 PE punten van de LVSC en erkend door het schoolleidersregister PO.

Voordelen post hbo coach opleiding

Programma

De post hbo coaching is een erkende opleiding Deze teamcoaching kent vijf fasen:

  1. Intakefase: Een persoonlijke intake op maat die je helpt om je goed voor te bereiden op je studie.
  2. Basiscoachingfase: Dit zijn drie lesdagen (BC1, BC2 en BC3) die een fundament geven voor zowel individuele- als teamcoaching en een online voorbereiding van een dagdeel op het deelnemen in een intervisiegroep.
  3. Teamcoaching als vak: In deze fase volg je vier en een halve lesdag over de essenties van teamcoaching en een tussen assessment van een dagdeel. Ook ga je in deze periode aan de slag met intervisie met vakgenoten.
  4. Verdieping: Dit zijn twee lesdagen over taaie situaties die je in teamcoaching kunt tegenkomen. In deze fase ga je met behulp van je leercoach en je intervisiegroep toewerken naar het eindassessment.
  5. Eindassesment: Met een situatie uit je praktijk die je opneemt op beeld toon je je professionele ontwikkeling tot post-HBO geaccrediteerd teamcoach aan.

Bij ‘de regie over je eigen leerproces’ hoort ook de mogelijkheid om binnen het traject een andere ‘afslag’ te nemen, bijvoorbeeld richting agile-lean teamcoaching of professionele coaching.

Planning

Als je onderaan de pagina bij de inschrijfmogelijkheden klikt op ‘onderdelen’ zie je op dit moment beschikbare startdata en de data waarop de vaste onderdelen van de leergang gepland zijn. Daarbij is het mogelijk dat voor cursusonderdelen die meer dan een jaar in de toekomst liggen nog geen datum is gepland. Die data worden dan toegevoegd zodra ze bekend zijn.

Na inschrijving is het nog mogelijk data aan te passen of vervangende data te vinden als er één of meerdere data zijn die je niet goed passen.

Vind je online inschrijven niet prettig of wil je een opleiding op maat? Dan kun je ook een mail sturen naar info@coachboulevard.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je hebt invloed op de planning

Er zijn per jaar vier of vijf mogelijkheden om met een traject te starten. Vanuit een startdatum volgt een logische leerlijn waarbij er telkens ongeveer een maand tussen lesdagen zit, schoolvakanties niet meegeteld.

Inschrijven voor zo’n leerlijn betekent niet vastzitten aan die specifieke planning. Mochten er data zijn die niet passen, dan zijn er vaak mogelijkheden om de dag te volgen in een andere leerlijn. Ook versnellen of vertragen is in overleg vaak prima mogelijk. Over het algemeen is de ervaring dat het fijn is om vertrouwde gezichten te zien tijdens lesdagen, maar dat het leerproces er juist ook bij gebaat kan zijn om andere collega-deelnemers tegen te komen.

Kosten

De prijs is inclusief literatuur en catering, indien gewenst BTW-vrijgesteld. Dit is inclusief vrij toegang tot je leeromgeving, registratie en toegang tot actueel materiaal, zelfs tot een aantal jaar na afronding van je studie.

Daarbij bieden we allerlei mogelijkheden om de opleiding in gedeelten te betalen of in modules op te knippen.

Onderdelen

(Instroom)eisen

Wil je vooral coachende vaardigheden opdoen of weet je nog niet of je van coaching je vak wilt maken? Doe dan eerst een praktijkopleiding of start met de basis coaching.

Maak van coaching je beroep

Wil je van coaching je beroep maken? Kies dan voor een leergang: een uitgebalanceerd traject met een min of meer vaste groep medecursisten. Samen met hen ontwikkel je je stap voor stap tot een professionele coach.

Quote deelnemer (februari 2024): 
Ik wil jullie heel erg bedanken voor de geweldig leerzame opleiding. Vele inspirerende lesdagen, in combinatie met interessante literatuur en mooie intervisiemomenten maakten het een hele mooie leerervaring. 

Zet vandaag nog de stap naar professionele teamcoaching!

Wil je je vaardigheden als teamcoach verder ontwikkelen en gecertificeerd worden op post-hbo niveau? Onze post-hbo coaching opleiding biedt alles wat je nodig hebt om te slagen in dit dynamische vakgebied. Neem nu de controle over je professionele toekomst en schrijf je in voor onze volgende sessie.

Een vraag?

Heb je een vraag over systeemgerichte coaching? Of is er iets waar we over mee kunnen
denken? Vul dan onderstaand formulier in en je ontvangt een antwoord per mail.

    Deze site is beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.