Kritieke momenten Teamcoach (TC7) – Coach Boulevard

Opleiding

Kritieke momenten Teamcoach (TC7)

  • HBO
  • Exclusief literatuur

Kritieke momenten zijn spannende moment die ertoe doen. Tijdens deze dag staan de emoties en drijfveren van de deelnemer als teamcoach -meer dan bij de andere lesdagen- centraal. Deze dag is de laatste dag voor het assessment om het geleerde te integreren

Voorafgaand aan deze lesdag scoort de deelnemer zichzelf aan de hand van het teamcoach competentieprofiel en benoemt praktijksituaties waarin ‘slipgevaar’ bestaat om ingezogen te worden.

Zo is de druk voor tegenoverdracht groter dan bij individuele coaching. Dit komt door de complexiteit van het politieke spel op relatieniveau, als ook de macht (fysieke en mentale) van de groepsgrootte (bijvoorbeeld 10 personen tegen 1 persoon). Dat vraagt ‘vermogen te verdragen’. Daarbij spelen eigen ervaringen in groepen, en het overleven in groepen mee. Welke plek had je in groepen en welke plek neem je automatisch in? Het begrip ‘veiligheid’ kent verschillende dimensies voor de teamcoach. ‘Ingezogen worden’ is een gevolg van de tegenoverdracht en daarmee zet de teamcoach zichzelf buiten spel.

Een kritiek moment voor veel teamcoaches is een gesprek aangaan met de opdrachtgever over diens eigen reflectief vermogen: ‘Zet jezelf op de foto’. Een aantal facetten van executive coaching komen hier aan bod. Kritieke momenten uit de praktijk worden als praktijksituaties ingezet. Kern is je handelingsverlegenheid verkleinen en je professionele ruimte te vergroten.

Onderdeel van programma

Deze opleiding is onderdeel van het programma PHBO Teamcoaching.

Inhoudsopgave

Meld je aan voor de gratis proeverij!

Deze opleiding volgen?

Deze opleiding is onderdeel van het programma PHBO Teamcoaching.

Terug naar het programma

Nog vragen? Neem contact met ons op

030 251 9195 info@coachboulevard.nl