Coachen van regressieve en stagnerende teams (TC6) – Coach Boulevard

Opleiding

Coachen van regressieve en stagnerende teams (TC6)

  • 11 SBU
  • HBO
  • Inclusief literatuur

Op deze dag -die ook als losse lesdag gevolgd kan worden- leer je het onderscheid zien tussen functionerende en niet functionerende teams en leer je wat dat betekent voor je benadering als teamcoach.

Functionerende teams zijn teams die zich ontwikkelen of kunnen ontwikkelen, ook al is het met vallen en opstaan. Bij niet functionerende teams is dat niet het geval. Daarbij is er een onderscheid tussen regressieve teams, die terugvallen in oud gedrag, en stagnerende teams, waar de ontwikkeling is gestagneerd.

Reguliere interventies op een ‘gewone’ manier inzetten werkt bij dit soort teams vaak niet.
De groepsdynamiek wordt sterk bepaald door onderstroomprocessen: ‘achter de coulissen’ bepalen onuitgesproken zaken en soms venijn de regels. Er is sprake van normvervaging en grensoverschrijdend gedrag dat binnen/door de groep wordt niet gecorrigeerd.

Op deze dag leer je hoe je daar als teamcoach mee om kunt gaan. Daarbij zet je wat je eerder geleerd hebt in. Wat extra aandacht krijgt is omgaan met het Hier-en-Nu, het vermogen te verdragen en inzicht welk appèl niet productief teamgedrag op jou doet. Interessant is hoe een stagnatie in stand gehouden wordt en waarom die zo moeilijk is aan te pakken. Een gesprek met een leidinggevende over zijn bijdrage kan moeizaam zijn maar biedt vaak ook ruimte.

Deze opleiding volgen?

Deze opleiding is onderdeel van het programma PHBO Teamcoaching.

Terug naar het programma

Nog vragen? Neem contact met ons op

030 251 9195 info@coachboulevard.nl