Coachend Leiderschap: Wat is het? – Coach Boulevard

Coachend leiderschap

Coachend leiderschap is een benadering waarbij teamleiders hun team begeleiden en ontwikkelen door te luisteren, te motiveren en te ondersteunen. In plaats van directieve instructies te geven, stimuleren coachende leiders zelfsturing en zelfontwikkeling bij teamleden. Ze maken gebruik van coachingsvaardigheden zoals actief luisteren, het stellen van krachtige vragen en het geven van feedback om individuele groei en prestaties te bevorderen. Ontdek het programma!

Voordelen coachend leiderschap

Een programma voor coachend leiderschap biedt diverse voordelen. Het legt de basis voor systeemgericht coachen en introduceert je aan de driehoek van systeemgericht leiderschap. Je ontwikkelt een coachende houding en leert de 5 Kritieke Succesfactoren (KSF’s) voor coachend begeleiden toepassen. Door middel van oefeningen, praktijksituaties en feedback krijg je concrete handvatten die direct toepasbaar zijn in je dagelijkse werk. Gezamenlijke intervisie en supervisie ondersteunen je leerproces optimaal, wat je groei en effectiviteit bevordert.

Hoe kan je coachend begeleiden?

Coachend begeleiden betekent het faciliteren van groei en ontwikkeling bij anderen door een coachende houding aan te nemen. Dit omvat luisteren, krachtige vragen stellen en feedback geven. Het toepassen van de 5 Kritieke Succesfactoren (meetlat, context, eigenaarschap, ijsberg, en hier-en-nu situatie) is hierbij belangrijk en komt daarom tijdens de training uitgebreid aan bod. Je oefent met opdrachten en praktijksituaties, waarbij je gerichte feedback ontvangt die aansluit op je leerbehoeften. Gezamenlijke intervisie en supervisie ondersteunen je leerproces verder, zodat je deze vaardigheden effectief kunt toepassen in je dagelijkse praktijk.

Onderdelen coachend leiderschap

Een coachprogramma van Coach Boulevard bestaat uit diverse onderdelen die essentieel zijn voor een coachende leider in opleiding. Het programma behandelt de basis van systeemgericht leiderschap, contextgericht coachend leiderschap, en coachen op waarden en drijfveren. Daarnaast wordt er ingezoomd op hoe je teams coachend kunt faciliteren en begeleiden tijdens transities.

Over Coachend leiderschap

Leiderschapsopleidingen met een coachende benadering zijn bedoeld voor mensen in leiderschapsposities, en dat zijn niet alleen degenen die hiërarchisch leiding geven. Deze opleidingen zijn juist ideaal voor projectleiders, programmamanagers en scrum masters. Kortom, voor iedereen die het stimuleren van anderen om het beste uit henzelf en elkaar te halen als een integraal onderdeel van hun rol beschouwt.

Opleiding bij Coach Boulevard

Bij Coach Boulevard heb je de vrijheid om zelf te kiezen hoe en in welk tempo je je coachingsvaardigheden wilt ontwikkelen. Als hét opleidingsinstituut voor systeemgerichte coaching hebben we al 20 jaar ervaring. We worden gewaardeerd om onze passie voor het vak, vooral vanwege de aanzienlijke impact van coaching en coachend gedrag. Heb je een programma gevonden dat bij je past? Plan het dan snel in.

Een vraag?

Heb je een vraag over systeemgerichte coaching? Of is er iets waar we over mee kunnen
denken? Vul dan onderstaand formulier in en je ontvangt een antwoord per mail.

    Deze site is beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.