Teams in de context van transities (ALT10 CL5) – Coach Boulevard

Opleiding

Teams in de context van transities (ALT10 CL5)

  • 11 SBU
  • HBO
  • 525,00
  • lesdagcertificaat
  • Inclusief literatuur

Deze dag is van belang als je teams begeleidt in de context van een transitie die een organisatie als geheel doormaakt. In een team speelt dan alles wat veranderen lastig maakt. Zoals afscheid moeten nemen van een situatie zoals die was en moeten wennen aan een nieuwe situatie. Tijdens deze dag leer je daar op een goede manier mee om te gaan.

Een team in transitie begeleiden vraagt vakmanschap. Om in te schatten wat er in dat team nodig is en om passende keuzes te maken uit de veelheid van interventies die je ter beschikking staan. En om het juiste evenwicht te vinden tussen sturen en faciliteren 

Tijdens deze dag leer je om veranderprocessen te typeren vanuit een coachingsperspectief. Dat maakt dat je teampatronen en gebeurtenissen beter kunt voorspellen en omgaan met de symptomen van een organisatiesysteem in verandering. Bijvoorbeeld waar wel of niet eigenaarschap genomen zal worden of ‘homeostase’ zal optreden.

Per type transitie oefen je met bruikbare werkmodellen zoals de teamgerichte cirkels van 8 en systemische en circulaire transitiefasen. 

Deze opleiding volgen?

Deze opleiding is onderdeel van het programma PHBO Agile-lean teamcoaching, maar kan ook los afgenomen worden.

Terug naar het programma of Bekijk de planning voor deze losse opleiding

Nog vragen? Neem contact met ons op

030 251 9195 info@coachboulevard.nl