Coachen op opvattingen (IC3) – Coach Boulevard

Opleiding

Coachen op opvattingen (IC3)

  • HBO
  • Exclusief literatuur

Tijdens deze lesdag staat coachen op opvattingen centraal. In de metafoor van 'de ijsberg' hebben we het dan over 'coachen onder de waterlijn'. Opvattingen en mentale patronen worden bespreekbaar als basis voor 'double loop' leren.

Je leert hier verschillende werkwijzen bij inzetten waaronder het GROW-model, de Walking Scale  en de STARRT-methode.
Je leert beredeneerde keuzes maken voor progressiegerichte of probleemgerichte coaching: gericht op het bereiken van successen in het handelen (Solution Focus) of op het verminderen of hanteerbaar maken van belemmerende overtuigingen en patronen.

De deelnemer leert verdiepende vragen te stellen en te coachen met de REA- methode. Veel aandacht is er daarbij voor het taalgebruik van de coach om de coachee te helpen mentale beelden te verruimen: anders kijken (reframen), meer zien, nieuwe mogelijkheden.

De deelnemer ontwikkelt het gebruik van de zogenaamde ‘Gouden Driehoek’ waarbij hij het analoge proces van eigen emoties en opvattingen in de hier-en-nu situatie verbindt met de daar-en-dan situatie (context). En die vervolgens vertaalt in interventies die aansluiten bij het leerproces en -stijl van de coachee. 

Onderdeel van programma

Deze opleiding is onderdeel van het programma Praktijkopleiding individuele coaching.

Inhoudsopgave

Meld je aan voor de gratis proeverij!

Deze opleiding volgen?

Deze opleiding is onderdeel van het programma Praktijkopleiding individuele coaching.

Terug naar het programma

Nog vragen? Neem contact met ons op

030 251 9195 info@coachboulevard.nl