Teams faciliteren op wendbaarheid (ALT3) – Coach Boulevard

Opleiding

Teams faciliteren op wendbaarheid (ALT3)

Het thema van deze lesdag is teams helpen in hun ontwikkeling met het accent op leren en continu verbeteren. Je leert teambijeenkomsten op een zodanige wijze faciliteren dat mogelijkheden voor betrokkenheid van en leren door de groep optimaal worden benut.

Van belang is om teams te leren meer ‘van buiten naar binnen te kijken’, van het bedenken van oplossingen naar kijken naar het probleem achter het probleem en samen op zoek gaan naar een eerste haalbare stap. Bij het begeleiden van deze manier van denken in teams zijn jouw competenties als facilitator minstens zo belangrijk als methodische kennis als teamcoach of vanuit lean of agile. Je leert facilitator skills die aansluiten bij de 5 Kritieke Succesfactoren van coaching én gericht zijn op het zetten van inhoudelijke stappen.

Je leert werkvormen in te zetten voor teams die zich richten op continu verbeteren. Als facilitator leer je de plan-do-check-act cyclus en Kaizen-denkwijze te hanteren in teams en teams te helpen om op zoek te gaan naar achterliggende oorzaken van issues.

Onderdeel van programma

Deze opleiding is onderdeel van het programma PHBO Agile-lean teamcoaching.

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

Deze opleiding volgen?

Deze opleiding is onderdeel van het programma PHBO Agile-lean teamcoaching.

Terug naar het programma