Mini-interview: De zomer van… Marijke Lingsma – Coach Boulevard

Actueel

Mini-interview: De zomer van… Marijke Lingsma

De zomer van … Marijke Lingsma

Hoe laat jij je werk los?
“Dat doe ik nooit helemaal, waarom zou ik…? Op vakanties heb ik de meest mooie offertes afgetikt en schrijven is heerlijk op andere plekken dan aan mijn bureau en soms ook niet en dan doe ik het niet. Op Schiphol kan ik nog laatste telefoontjes doen en dan afkicken met sudoku’tjes ‘in the plane’. De velden en de bossen van de Hunsrück en de rivier de Rijn zijn prachtige eeuwenoude plekken, en daar neem ik ontslag bij me zelf, waarom zou ik teruggaan als hier een bron van leven is? Dat ontslag is heerlijk, en na een paar dagen gaat het kriebelen, maar dan wil ik alleen onder ‘betere condities’ terug komen. Dit gebeurt al een paar jaar en bevalt me uitstekend. Ik heb eens van een heel vitaal consultant geleerd dat hij om de 6 weken vakantie neemt, een lang weekend of een week. Beter goed gejat dan slecht verzonnen en dat doe ik dus ook al jaren. Wel heb ik altijd wat moeite de draad weer op pakken, dan komt alles zo op me af, dan schakel ik niet goed… begin ik maar met opruimen en ordenen, en mijn excuses aan te bieden aan de Coach Boulevard-collega’s als ik te kribbig reageer. Deze zomer verzorg ik op 3 juli de masterclass 5 Kritieke Succesfactoren en Functionele Analyse in de summerschool. Maar verder ben ik bezig met verhuizen van Hunsrück naar Kreta, daar komt veel bij kijken. Dus hoezo vasthouden van werk, dat lukt gewoon niet.”

Welke boeken lees jij tijdens je vakantie? Probeer je juist een inhaalslag te maken in de vakliteratuur, of lees je ter ontspanning iets totaal anders?
“Ik heb altijd wel vakliteratuur bij me. Laatste boek executive coaching van José Vos. Heel nuttig en je kunt lezen dat ze uit de Gestalt-hoek komt. Er zit een wereld achter de woorden die ze schrijft, met name waar de executive ‘uit de bocht kan vliegen’ in het hier-en-nu. Door het vakantie-sudderen kom ik op nieuwe ideeën hoe je zoiets praktisch kunt inzetten. En tussendoor vertoef ik in ‘Wees onzichtbaar’ van Murak Isik, waar ik buitenstaander ben in een wereld waar ik wel mee ben opgegroeid.”

Wat is jouw favoriete vakantieactiviteit?
“Ik hou van reizen, me verwonderen op diverse plekken. Zijn op de plek. Dat kan fietsen zijn in Marokko of op de Lage Vuursche. Wandelen is favoriet: in de Gorges van Kreta, Geopark Utrechtse Heuvelrug en natuurlijk visje eten in de haven van Chania, of tapas in Malaga. En ik verheug me op Kaapstad en Namibië dat evenals parachutespringen nog op mijn bucketlijst staat.”