“Liefde voor leren is voor mij liefde voor leven.” – Coach Boulevard

Actueel

“Liefde voor leren is voor mij liefde voor leven.”

Marijke Lingsma: “Liefde voor leren is voor mij liefde voor leven.”

Op 14 februari vindt het Congres Liefde voor leren weer plaats in De Reehorst in Ede. Het thema is ‘Aandacht’. Coach Boulevard is hoofdsponsor. Zien we je daar? Wij staan er met een stand en hebben een leuk presentje voor je, zoals altijd, voor als je wel aandacht hebt maar er even niet uitkomt. Marijke verheugt zich erop: 

“Leven zonder leren kan niet volgens mij. Dat is ook zo bijzonder aan de mindset- wetenschap: fixed mindset en growth-mindset. De eerste term suggereert dat zo’n persoon niet leert. Niet openstaat voor andere informatie, direct luikjes dicht bij andere meningen en zaken snel te peroonlijk opvat. Maar dat deze persoon niet leert is, volgens mij, niet zo. Hij leert anders, want/ maar hij leeft. Net als het begrip ‘weerstand’. Dat zegt niet iets over de persoon, maar over de ontvanger. We horen dan niet goed wat iemand bedoelt.  Soms wordt er een onderscheid mee bedoeld tussen mopperaars en blije aardbeien. Iemand met een fixed mindset zou direct hakken in het zand zetten. Ook mensen met een growth mindset hebben/kennen hun begrenzingen, hopelijk.

Voor mij is leven aandacht en verbinding, soms een eindje met iemand oplopen en soms samen de eindstreep halen. Soms een intiem proces, soms oppervlakkig. Soms vraagt dat stretchen, een mooie term van Ria van Dinteren. En die combinatie van ontspanning en stretchen en de keuzen die je daarin maakt, is wat mij betreft de kern van leven en zingeving, en van leren dus.”

Tot Valentijnsdag wanneer Coach Boulevard graag haar liefde voor leren met je deelt.