Teams coachend faciliteren (TCW1) – Coach Boulevard

Opleiding

Teams coachend faciliteren (TCW1)

  • phbo

Deze lesdag geeft je een fundament voor teams helpen in hun ontwikkeling. Dat is een taak van coaches,  maar zeker ook van leidinggevenden en bijvoorbeeld scrummasters.
Hoe krijg je als een team bij elkaar is meer het accent op leren en continu verbeteren. En niet alleen op het uitwisselen van informatie en het eenmalig oplossen van issues?

Je leert teambijeenkomsten zodanig faciliteren dat mogelijkheden voor betrokkenheid van en leren door de groep optimaal worden benut.   

Je leert facilitator skills die aansluiten bij de 5 Kritieke Succesfactoren van coaching én gericht zijn op het zetten van inhoudelijke stappen door het inzetten van passende werkvormen waaronder de  'plan-do-check-act'-cyclus.

Van belang is onder andere dat teams ‘van buiten naar binnen' kijken. Van het bedenken van oplossingen naar kijken naar het probleem achter het probleem en samen op zoek gaan naar een eerste haalbare stap. Bij het begeleiden van deze manier van denken in teams zijn jouw competenties als facilitator minstens zo belangrijk als methodische kennis. 

 

Onderdeel van programma

Deze opleiding is onderdeel van het programma Teams coachen op wendbaarheid (4-daagse).

Deze opleiding volgen?

Deze opleiding is onderdeel van het programma Teams coachen op wendbaarheid (4-daagse).

Terug naar het programma