Teamcoaching essentials – Coach Boulevard

Opleiding

Teamcoaching essentials

  • 2 lesdagen + voorbereiding
  • HBO
  • 950,00
  • instituutscertificaat
  • Boekenpakket inbegrepen

Leer met de blik van een teamcoach te kijken naar groepen. En versterk je vaardigheden om een groep te helpen zich te ontwikkelen tot een echt team.

Veel mensen hebben wel gehoord over hoe teams zich in fasen ontwikkelen. In deze training leer je die fasen herkennen. En hoe je teams stimuleert in hun ontwikkeling. Ook zonder dat je ‘echt’ teamcoach bent.

We hanteren het concept ‘flip the classroom’. Dat betekent dat je je de theorie zoveel mogelijk vooraf eigen maakt en daar vervolgens onder begeleiding van een coachopleider mee oefent. 

Het thema van de eerste dag is ‘Van groep tot team’. Het thema van de tweede dag is ‘hier-en-nu interventies doen in teams’.

Geschikt voor iedereen die zich (verder) wil bekwamen in het begeleiden van groepen. Bijvoorbeeld als projectleider, teamleider, scrummaster of HR-medewerker. Ook geschikt als kennismaking met het vak van (systeemgericht) professioneel teamcoach.

Het kan aan te bevelen zijn eerst de opleiding ‘Coaching Essentials’ of 'Basis systeemgericht coachen' te volgen maar dat is geen voorwaarde. Wel verwachten we een basis in individuele coaching en ervaring in het werken met groepen.

Een mooie vervolgdag is 'teams coachend faciliteren'.

De training kan vrijstellingen opleveren binnen de geaccrediteerde post-HBO opleidingen van Coach Boulevard.

Inschrijven

start 21 juni 2024

950,00

start 6 september 2024

1.050,00