Incompany coach opleiding – Coach Boulevard

Diensten

Incompany coach opleiding

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

Door onze systeemgerichte aanpak, beklijft datgene wat Coach Boulevard incompany aanbiedt. Wij kunnen niet anders dan systeemgericht kijken. Dat is uniek!

Coach Boulevard is een co-creatiepartner in collectieve leerprocessen in organisaties, neemt niets over en sluit aan waar nodig is. Wij bieden expertise in verandertrajecten en/of incompany (team)coachtrainingen. Coach Boulevard luistert en vraagt door hoe circulaire processen van knelpunt(en), betrokkenen en context van de afdeling en organisatie elkaar beïnvloeden en de huidige situatie in stand houden. Ook richt Coach Boulevard zich op onbenut potentieel.

Voor complexe situaties is een enkele oplossing vaak onvoldoende om het vraagstuk op meerdere niveaus te benaderen. Afstemming is essentieel om in een lerende organisatie echt van elkaars ervaringen en talenten te leren. Dat betekent dat een incompany traject een leertraject is: leren van en met elkaar.

Coach Boulevard onderzoekt graag gezamenlijk wat wij in uw specifieke situatie kunnen bieden. Een zoekproces in co-creatie, met directe vragen in de hier-en-nu situatie, beeldvorming vanuit verschillende perspectieven en kijkend naar het gewenste resultaat. Dat verwoorden we in een offerte.

Toen we besloten intern te gaan opleiden dacht ik onmiddellijk terug aan Coach Boulevard, aan de simpelheid en grootsheid van de methodiek.

Onze stijl

De kracht van Coach Boulevard is om systeemgericht naar organisaties te kijken, in (zelforganiserende) teams te coachen, en betekenisvol resultaatgericht managers, (HR)-adviseurs en interne (agile)coaches op te leiden in het coachen. De (agile)(team) coaches en coachopleiders van CB staan met beide benen in de praktijk. Wij reflecteren daarbij op de theorie van het verantwoord coachen zodat deze blijvend wordt aangescherpt en getoetst. We helpen resultaten en ontwikkelingen te verduurzamen door in het hier-en-nu te werken in relatie met belangrijke factoren in de context.

In de intake vragen we naar waar het in de organisatie over gaat en wat het lastig maakt om tot nu toe zelf vorm te geven aan wat u beoogt. Onze coaches gaan in op vragen die voor de organisatie van betekenis zijn. Coach Boulevard biedt geen totaal uitgestippeld plan maar onze aanpak ondersteunt wel een verduurzaming in het leerproces in de organisatie. Gedurende een traject is er Continue afstemming met u als opdrachtgever en we leveren vanzelfsprekend een kort evaluatie verslag bij het afronden van een afgesproken traject.

De naamsbekendheid, de professionele manier waarop we werken en goede referenties van andere organisatie ondersteunen de keuze voor Coach Boulevard.

Coach Boulevard leverde eerder Incompany-opleidingen aan:

 • Vodafone Ziggo
 • Essent
 • ABN AMRO
 • ING
 • NS
 • Asito
 • Envida
 • OLVG
 • Parlan
 • Dienst Justitiële inrichtingen
 • Kiddoozz
 • Stumass / Jados

Coach Boulevard heeft kritische vragen gesteld, waardoor het een goed product is geworden.

Een greep uit de incompany-mogelijkheden

Erkende opleidingen voor eigen deelnemersgroep

Onze erkende opleidingen Agile-lean teamcoaching, Professionele Coaching en Individuele Coaching en Teamcoaching – kunnen we ook voor een groep binnen uw organisatie verzorgen. Dat is een geweldige kwaliteitsimpuls voor de eigen groep coaches, adviseurs of trainers, heeft een bindend effect en wordt ervaren als waardering voor de professionele positionering. Daarbij is het prijstechnisch zeer interessant in vergelijking met deelnemers aan een open leergang/opleiding laten deelnemen.

Erkende opleidingen voor uw eigen deelnemersgroep

Ook onderdelen van onze (erkende) opleidingen kunnen incompany (in huis en op maat) aangeboden. Voor specifieke doelgroepen in de organisatie (bijvoorbeeld leidinggevenden) ontwerpen wij dan een passend leertraject op basis van uitontwikkelde, beproefde componenten, getuned op uw eigen casuïstiek. Daarbij werken we ook graag samen met uw trainers of coaches. Regelmatig hebben we samen de eerste groepen getraind waarna interne trainers of coaches konden beschikken over het materiaal en zelf andere doelgroepen opleiden. Comakerschap past ons helemaal!

Leiderschapsprogramma’s

Hierbij combineren we bij voorkeur procescoaching (coaching van leiderschapsteams in actie) met leiderschapsontwikkeling. Verantwoorde inzichten en praktische toepassingen worden gedeeld en leiderschapsteams worden getraind in anders kijken en doen en zonodig afscheid nemen van vanzelfsprekende aannames.

Teamcoaching

Teams die vastlopen in het behalen van de gewenste situatie, die vastlopen in belemmerende patronen, kunnen wij vanuit CB ondersteunen in het doorbreken van die patronen en het weer op gang brengen van een duurzaam leer- en werkproces met elkaar. De intake wordt met het team gedaan. We begeleiden het (zelforganiserende) team in haar teamopgave en geven betekenisvolle vorm hieraan. Met de CB-teamscan, maakt het team haar plan op met de PDCA-stappen. Na Reflectie en Check over gemaakte stappen is bijstellen essentieel. Ook leidinggevenden en managers kunnen met ons sparren over een teamopgave.

Collega coaching

We bieden een op maat gemaakte opleiding collega-coaching waardoor interne coaches op een professionele manier in staat zijn om collega’s te coachen. Zij hebben zo coaching als tweede beroep! Tevens ondersteunen wij de organisatie in het ontwikkelen van een intern platform voor de collega-coaches die past bij de organisatie.

Presentaties, workshops en masterclasses

Wij hebben ruime ervaring met systeemgericht coachen en het opleiden van mensen daarin. Aansluitend op actuele thema’s op het gebied van zelforganisatie en coachend leiderschap 3.0 is Coach Boulevard in staat om een voor uw organisatie actueel onderwerp interactief en effectief neer te zetten. Kort, krachtig en inspirerend.

1-daagsen

Wil je bij een grote groep managers en/of medewerkers de neuzen dezelfde kant op hebben? En wil je begrip en zicht op elkaars kwaliteiten realiseren? Dan is een eendaagse interactieve coachtraining een goed antwoord. Coach Boulevard leidt op in de coachgebieden: (agile-) teamcoaching, collegiale coaching, coachend leiderschap, zelforganiserende teams en persoonlijk leiderschap (zelfcoaching). Hoe mensen elkaar beïnvloeden is essentieel voor resultaten.

Verandertrajecten

Organisatieverandering begeleiding krijgt steeds meer kenmerken van organisatiecaching volgens een systeembenadering. Met aandacht voor kritieke momenten. Coach Boulevard kan daarbij op verschillende manieren begeleiden.