Teamontwikkeling begeleiden special (STAP) – Coach Boulevard

Opleiding

Teamontwikkeling begeleiden special (STAP)

  • 3 lesdagen/33 SBU
  • MBO+
  • 1.000,00
  • Instituutscertificaat

Leer met de blik van een teamcoach te kijken naar groepen. En versterk je vaardigheden om een groep te helpen zich te ontwikkelen tot een echt team.

Het thema van de startdag is 'teams coachend faciliteren', succesfactoren van coaching inzetten bij het begeleiden van teambijeenkomsten om daarmee teams lerend te krijgen. 

Het thema van de tweede dag is ‘Van groep tot team’. Je cherpt je waarnememing van teamprocessen en leert hoe je een intakefase met een team professioneel vorm geeft.  

Het thema van de tweede dag is ‘hier-en-nu interventies doen in teams’. Je leert hoe je teams het beste kunt begeleiden in verschillende fasen van teamontwikkeling. 

Geschikt voor iedereen die zich (verder) wil bekwamen in het begeleiden van groepen. Bijvoorbeeld als projectleider, teamleider, scrummaster of HR-medewerker. Ook geschikt als kennismaking met het vak van (systeemgericht) professioneel teamcoach.

Het kan aan te bevelen zijn eerst de opleiding ‘coaching essentials’ te volgen maar dat is geen voorwaarde. Wel verwachten we ervaring in het werken met groepen.

We hanteren het concept ‘flip the classroom’. Dat betekent dat je je de theorie zoveel mogelijk vooraf eigen maakt en daar vervolgens onder begeleiding van een coachopleider mee oefent. 

De training kan vrijstellingen opleveren binnen de geaccrediteerde post-HBO opleidingen van Coach Boulevard.

Inschrijven

20-09-2023

1.000,00
Utrecht Aristo